fbpx

Câte interviuri sunt necesare pentru pozițiile non-entry level

Există companii care cer candidaților să participe la mai multe interviuri. Pentru un candidat faptul că este invitat la un al doilea interviu poate însemna de cele mai multe ori că angajatorul este interesat să afle și mai multe detalii, în timp ce invitația la un al treilea interviu ar putea semnala o decizie favorabilă de angajare.

Cu toate acestea, prea multe interviuri ar putea diminua semnificativ interesul candidaților pentru poziția respectivă. Așadar, ne-am dorit să aflăm, pentru un rol non-entry level, de câte interviuri este nevoie pentru a se lua o decizie pozitivă de angajare. La sondajul nostru desfășurat pe contul My HR Lab de LinkedIn au răspuns peste 200 de profesioniști HR. 

Aproximativ jumătate dintre respondenți au fost de acord că pentru un rol care necesită experiență, doua sesiuni de interviu sunt suficiente pentru a decide dacă candidatul este potrivit pentru cerințele job-ului și ale organizației. În jur de 23% consideră că un număr de trei interviuri sunt mai potrivite pentru a lua o decizie de angajare, iar 10% sunt de părere că sunt necesare mai mult de trei interviuri pentru o poziție non-entry level.

Chiar dacă numărul de interviuri la care participă un candidat pe parcursul procesului de recrutare depinde de o serie de factori, concluzionăm că pentru un job non-entry level, între două și trei interviuri sunt suficiente pentru luarea unei decizii de angajare, fără a pierde interesul candidatului. 

Voi și colegii voștri vă doriți să învățați cum să promovați imaginea companiei și beneficiile jobului candidaților? Cum să le evaluați motivația, valorile și potrivirea în cultura organizațională? Aflați mai multe despre avantajele workshopului nostru de Interviewing Techniques și contactați-ne pentru o ofertă.