fbpx

Importanța brandului de angajator în recrutare

La începutul lunii ianuarie am lansat seria de #coolHRquiz-uri, iar prima temă pe care am abordat-o prin trei întrebari scurte și relevante a fost „Importanța brandului de angajator în recrutare”. Pentru că ne-ați ajutat cu răspunsurile voastre, revenim cu concluziile asupra acestui topic de interes pentru comunitatea oamenilor de HR și pentru hiring manageri.

*Au răspuns chestionarului nostru 209 profesioniști implicați în procesele de recrutare, din România.

Majoritatea (91%) oamenilor de HR si a hiring managerilor consideră că brandul de angajator este important în procesele de recrutare.

Chiar dacă 45% dintre companiile reprezentate de persoanele care au răspuns la întrebarile noastre nu au un brand de angajator definit și cunoscut printre candidați, acestea au în plan dezvoltarea acestei direcții. Pe de altă parte, 40% dintre companii au un brand de angajator definit și cunoscut pe piața locală.

Din punctul de vedere al oamenilor implicați în procesele de recrutare, cele mai importante trei aspecte  care atrag atenția candidaților sunt:

  1. Părerea angajaților și a foștilor angajați despre companie (67% dintre respondenți);
  2. Pachetul salarial și beneficiile (57% dintre respondenti);
  3. Oportunitățile de dezvoltare și avansare în carieră (52%).

Alte aspecte ale brandului de angajator care atrag atenția candidaților și sunt considerate importante de către oamenii de HR și hiring manageri sunt:

  • Renumele companiei (47%);
  • Cultura organizațională (37%);
  • Prezența și conținutul în social media (26%).  

Dintre cei care au răspuns chestionarului nostru, 67% lucrează în companii multinaționale, 27% în companii locale și 9% în companii cu capital mixt; în ceea ce privește industria pentru care recrutează, 32% caută candidați pentru companii active in IT&C, 19% pentru companii din domeniul serviciilor profesionale, 14% pentru producție, 11% pentru retail, 8% pentru industria BPO, 5% recrutează pentru companii din domeniul logistica și transport, în timp ce 11% recrutează pentru industrii precum: farma, financiar-bancar, oil & gas sau construcții.

Dacă încă nu ați aflat de studiul nostru anterior privind “Recrutarea în social media în România”, puteți să o faceți aici. În curând vom reveni către voi cu un nou #coolHRquiz pe o nouă temă, la fel de utilă și interesantă pentru oamenii implicați în procesele de recrutare.

Mulțumim!