fbpx

Ghid de interviu: un tool simplu și digital

Un tool pe care l-am menționat în treacăt în social media este un ghid de interviu online creat de LinkedIn Talent Solutions – Interview Questions Generator. Este un instrument util celor ce sunt la început în derularea interviurilor sau celor care sunt într-o pană de idei. În plus, niciodată nu strică să vezi what’s new în materie de HR.

Ce ne-a plăcut la Interview Question Generator:

În primul rând ne-a plăcut că nu există înregistrare utilizator sau logare. Ceea ce din start îl recomandă ca o soluție rapidă pentru momentele în care chiar ai nevoie de un ghid de interviu instant. Bineînțeles, recomandăm să îți faci temele temeinic pentru a derula un interviu de calitate. Dar e minunat când ai un plan de urgență, nu?

 

 

Ne-a plăcut că există 10 competențe de urmărit în interviu și că le poți utiliza împreună sau separat. Le poți selecta pe toate, dar bine ar fi să știi că, pentru un singul rol, 2-3 competențe sunt suficiente. Recomandăm limitarea la cele esențiale astfel încât să ai un rezultat cât mai relevant pentru job-ul pentru care recrutezi.

După ce ai selectat competențele pe care dorești să le sondezi în interviu, tool-ul generează pentru fiecare un set de 5-6 întrebări. Ele sunt prezentate ca fiind „top questions hiring managers use to screen for hard-to-assess skills.” Mai jos regăsești un exemplu pentru competența Cultural fit și setul său de 6 întrebări pe care le poți adresa în cadrul interviului.

 

 

Odată ce ai ales competențele principale, platforma îți generează întrebările, iar tu poți adăuga comentarii și note conform unei scale predefinite.

 

 

De ce ai folosi acest #coolHRtool?

  • pentru că îl poți printa și arată fain
  • pentru că îl poți descărca în pdf dacă vrei să îl trimiți pe mail colegilor;
  • pentru că ești la început și un tool atât de simplu și rapid este nice to have ca instrument de lucru;
  • pentru că nu e o zi bună pentru știință și ai nevoie de un pic de inspirație;
  • pentru că este un fel de fast-food; nu e perfect, dar își face treaba;

Baftă la interviuri și poți testa platforma aici.

PS: Dacă vrei să citești despre un alt #coolHRtool, găsești aici Good&CO. Iar dacă vrei să înveți de la A la Z tehnicile de interviu, poți arunca un ochi peste workshop-ul nostru dedicat oamenilor de resurse umane și hiring managerilor: Tehnici de Interviu.