fbpx

Crystal Knows – personality assessment

Din feedback-urile pe care le primim în workshop-urile noastre, printre cele mai mari provocari ale oamenilor de HR sunt abordarea activă a candidaților și construirea unui mesaj de impact care să le capteze atenția.

Știm cu toții că un candidat cu experiență este un candidat “vânat” de zeci de recruiteri. Aici intervine importanța abordării prin construirea unui mesaj personalizat care să îi atragă atenția. Un mesaj corect ar fi de preferat să țină cont de calitățile, interesele și tipul de personalitate ale candidatului. La fel de important este și ce ar fi bine să evităm în comunicarea cu persoana cu care ne dorim să interacționăm.

Un #coolHRtool care te poate ajuta să găsești cea mai potrivită formulare atunci când construiești un mesaj pentru un posibil candidat este crystalknows.com. Știm sigur că îți va fi de folos, pentru că odată instalată extensia de Chrome, tool-ul se integrează în LinkedIn și Gmail. Astfel, ai posibilitatea scanării directe a personalitații candidaților pe care ți-ai propus să îi abordezi. Sună bine, nu?

Cum funcționează CrystalKnows:

Primul pas este să îți creezi un cont gratuit, pe baza unui email de business. Odată ce te-ai înregistrat, completezi un test de personalitate care îți customizează profilul de utilizator. 

 

Cum arată contul creat?

 

1.Există un short description, cuprinzând o afirmație despre utilizator, dar și tipologia în care a fost încadrat în urma testării. 2. Ai acces la un ghid conversațional digital ce oferă recomandări de abordare în funcție de  tipul de personalitate. 

3. În funcție de situația aleasă, platforma generează o listă de do’s and don’ts de care poți să ții cont atunci când abordezi persoana respectivă. 

4. Primești o serie de hint-uri despre persoana analizată în diverse contexte de interacțiune. 

 

Platforma îți permite să lansezi invitații către alte persoane, pe baza adresei lor de email business. După ce se înregistrează și parcurg integral testul de personalitate, poți analiza compatibilitatea ta cu profilul lor. De asemenea, poți utiliza această funcționalitate pentru a testa compatibilitatea dintre un nou angajat și managerul lui sau dintre noul angajat și buddy-ul/mentorul său.

Ce ne-a plăcut:

  • Tool-ul este integrat cu LinkedIn și Gmail, astfel ai datele despre persoana pe care dorești să o abordezi, chiar în platformele mai sus menționate. 
  • Ai acces gratuit la crearea unui cont și la parcurgerea unui test complex de personalitate
  • Poți trimite invitații către cunoscuți/colegi, dar și candidaților în caz că ai adresa lor de email business 😉
  • Este util pentru recruiterii juniori, dar și pentru seniorii care au de recrutat poziții de specialiști, pentru headhunters sau hiring managers.

Ce nu ne-a plăcut:  

  • Ai posibilitatea de a analiza doar până la 10 profiluri în mod gratuit, dar costul lunar este unul decent și primești acces și la alte categorii de date.

Dacă ai nevoie să afli o adresă de email business și nu dorești să o soliciți în mod direct, poți citi AICI despre un tool free și usor de utilizat.

Enjoy!