fbpx

Află adrese de e-mail și verifică validitatea lor

Ești headhunter și ai aflat numele persoanei pe care dorești să o contactezi, dar pe numărul de fix al companiei nu îți răspunde nimeni, iar în online sau pe LinkedIn nu găsești profilul persoanei?
Ești în căutarea unui nou job și ai aflat că într-o anumită organizație se caută un profil similar cu al tău și știi și cine este superiorul poziției? Ai vrea să iei legătură cu el să îi trimiți CV-ul tău?
Ești om de vânzări și ai identificat un potențial client? Ai vrea să îi trimiți o propunere să vă întâlniți?
Pentru toate cele trei scenarii de mai sus există doi pași simpli pe care poți să îi urmezi pentru a afla adresa de email a persoanei pe care dorești să o contactezi.

Primul pas: Research-ul

Intră pe site-ul companiei și vezi cum este construit numele domeniului pentru adresa de email contact. Poate fi .com sau .ro sau ro.numelecompaniei.com. De exemplu, pentru Coca Cola România avem @coca-cola.ro

Intră apoi pe Google și da copy- paste textului “email * * numelecompaniei.com” incluzând evident ghilimele și adăugând de fapt numele companiei (vezi imagini).

În rezultatele căutării o să îți apară apoi diverse adrese de email ale persoanelor care lucrează sau au lucrat în compania respectivă. Însă ține minte, de regulă pe prima pagină apar în Google adresele generice ale companiei, cele de office, contact sales, marketing, etc. Așadar, e important să mergi la paginile următoare.

Scopul este să aflăm de fapt cum este construit email-ul pentru angajații din compania respectivă sau care este pattern-ul email-ului. Poate fi prenume.nume@companie.com / inițiala prenumelui.nume@companie.com sau initialaprenumeluinume@companie.ro. Unele folosesc underline între nume și prenume sau nu folosesc deloc nici punctul, nici underline-ul între nume și prenume, totul fiind scris într-un singur cuvânt.

Al doilea pas: Testarea

După ce ți-ai dat seama de pattern-ul adreselor de email, construiește adresa de email a persoanei pe care vrei să o contactezi și mergi pe Mailtester.com pentru a verifica dacă adresa este validă, în funcție de codul de culori (vezi imagini).

Evident că mai există și alte site-uri pe care poți să faci această testare, precum verify-email.org, însă nouă ne place Mailtester și ni se pare ceva mai bun. Cu aceste tool-uri poți să îți crești cu 100% șansele de a afla adresele de email, însă trebuie să ții cont și că într-o companie pot să existe persoane cu același prenume și nume, și evident că adresele lor de email vor fi diferite ca structură. În astefel de situații se folosește și cel de-al doilea prenume și evident că email-ul va fi mai complicat de compus.

Sperăm că v-am ajutat, sau că cel puțin am contribuit la identificarea candidatului sau job-ului ideal și la închiderea unui contract cu un client fain. Iar dacă și tu ai un prieten care este headhunter, om de vânzări sau în căutarea unei noi oportunități în carieră, nu uita să dai mai departe informația 🙂

Dacă vreți să aflați și să testați alte Cool HR Tools, vă așteptăm cu drag în laboratoarele noastre, dar și pe pagina noastră de Facebook sau LinkedIn în cazul în care aveți comentarii și întrebări!