fbpx

Avantajele recrutării pe Facebook

Probabil că mulți dintre voi v-ați lovit în ultimii ani de diverse bariere în recrutare. Căutați juniors, în speță tineri care pot crește în organizația pe care o reprezentați, căutați specialiști care sunt vânați din toate părțile, căutați oameni de digital și nu îi găsiți? Atâta vreme cât răspunsul acestor întrebări este un Da sau chiar un Îhî, atunci probabil că nu folosiți platformele sociale la adevărată lor capacitate.

Într-o era digitală în care utilizatorii petrec cca 1h zilnic pe rețelele sociale, firesc ar fi ca organizațiile să aibă o prezentă online (o pagină de Facebook/ pagină de companie în LinkedIN) astfel încât să creeze interacțiuni cu viitori potențiali angajați, dar și cu acei oameni interesați de conținutul comunicat, de mediul organizațional reflectat în online, dar și de valorile companiei.

Care ar fi argumentele PRO recrutarea pe Facebook?

1. În România, cei mai mulți utilizatori ai acestei rețele au vârste cuprinse între 18-45 de ani, reprezentând exact populația activă. (statistici aici)
2. Facebook-ul permite postarea job-urilor disponibile fără costuri, chiar dacă targetarea publicului țintă și creșterea audienței implică derularea campaniilor sponsorizate.

3. Pe o pagină de carieră, poți comunica tot ce este relevant pentru compania ta și astfel poți crește un public interesat de organizația ta și brandul tău de angajator.
4. Poți disemina gratuit un anunț de job în grupurile țintă pe Facebook, interacțiunea aici fiind mult mai dinamică decât cea oferită de grupurile de LinkedIn.
5. Feedback-ul primit din partea comunității tale, atât pe partea comercială, cât și în ceea ce privește interesul ei față de brandul de angajator și de pozițiile deschise în organizație, este cu mult mai rapid decât cel obținut pe restul platformelor, iar asta înseamnă o mare economie de timp.
6. Poți comunica instant cu userii tăi prin interacțiunea pe pagina de angajator.

Overall, în România, cei 8.1 mil useri de Facebook câștigă detașat în fața celor 1.7 mil useri LinkedIn, iar dinamica primilor este cu mult peste cea ai rețelei profesionale amintite. Poți citi despre cum sunt văzuți recruiterii pe Facebook în studiul nostru realizat în 2015. E de bine! 🙂

La My HR Lab derulăm un workshop accelerat de Recrutare pe Facebook (4h) care te va învăța cum să construiești anunțuri atractive de job, cum și unde să diseminezi mesajele astfel încât să ai o vizibilitate organică, vom învăța cum se concep campaniile de anunțuri sponsorizate pentru a atinge un public țintă specific, dar și cum să folosești platforma pentru a căuta activ candidați relevanți pentru pozițiile deschise.

Echipa My HR Lab.

Dacă dorești să fii la curent cu ce mai punem la cale, dar și cu articole despre tool-uri și tendințe în HR, ne poți urmări pe FacebookLinkedIn, dar și pe blogul nostru unde publicăm lunar.