fbpx

Working from home

Photo by bongkarn thanyakij from Pexels

Începând de săptămâna trecută @ My HR Lab am decis să lucrăm de acasă. Nu este neapărat ușor și încercăm să ne aliniem programul personal astfel încât să putem lucra proiectele care necesită input-ul colegilor.

A fi parte dintr-o echipă și a lucra de acasă te duce cu gândul instantaneu la instrumentele online care pot fi folosite de mai multe persoane, indiferent de locația lor. Astfel, sunt câteva platforme online pe care le utilizăm acum mai des decât o făceam înainte. Printre ele ar fi whereby.com pentru video-conferințe, G suite pentru tot pentru orice este legat de stocarea, partajarea și lucrul live pe diferite tipuri de documente și aplicații pentru conversații precum WhatsApp sau Messenger. Uneori ne sunăm pur și simplu una pe celălaltă când simțim că o conversație prin telefon ar fi mai potrivită.

Analizând felul în care ne desfășurăm activitățile legate de job, se pare că modul nostru de lucru a devenit mai agil ca niciodată. Și poate, dacă ne gândim la viitor, contextul actual poate avea un impact pozitiv asupra pieței muncii și asupra organizațiilor care au considerat conceptul “work from home” ca fiind avangardist. 

Credem că este un moment prielnic pentru a ne gândi la colegii și membrii echipei noastre, pentru a ne aprecia și a ne sprijini reciproc. Fiecare avem contexte diferite de viață și, pentru prima dată de când noțiunea “work from home” a apărut, am adus job-ul “să locuiască” cu noi, deci e nevoie de o perioadă de acomodare. Altfel spus, este un moment bun pentru a fi empatic.

Un fapt interesant/ distractiv – @ My HR Lab suntem o echipă de patru oameni care lucrează full time. Prenumele noastre sunt Alina, Beatrice, Camelia și Delia și încep cu primele patru litere ale alfabetului! 😄

Care ar putea fi un fapt interesant legat de echipa din care faci parte? Ce instrumente online utilizați tu și colegii tăi pentru a finaliza task-uri 🤷?

#remote #waysofworking #coolHRteam #interestingfact #wfm #findingpatterns