fbpx

Cum cauți candidați pe Twitter

Există numeroase întrebări (și dezbateri) în România despre Twitter, platforma de socializare ce furnizează servicii de micro-blogging: “De ce nu a prins la noi?” / “A murit?” / “O mai folosește cineva?”.

Din câte știm noi, platforma Twitter nu a murit și este încă folosită. Dar ii lasam pe cei mai infocati utilizatori sa raspunda si sa modereze aceste dezbateri.

Ce putem insa sa spunem, este ca extrem de putini Recruiteri folosesc aceasta platforma pentru a recruta candidati.

Am facut o simpla cautare in Google si am observat ca nu exista articole scrise in limba romana care sa ne indice cum putem sa cautam candidati pe Twitter. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa depunem armele si sa uitam de aceasta platforma.

Sa spunem ca trebuie sa recrutezi un Specialist de Social Media. Pe langa platformele pe care majoritatea potentialilor candidati le utilizeaza (Facebbok, Google+, LinkedIn), cu siguranta un om bun de Social Media trebuie sa fie si utilizator de Twitter. Si nu e de ajuns sa aiba un profil, e mai important cat este de prezent, daca posteaza activ.

Am gasit un tool care sa sa te ajute nu doar in cautarea candidatilor pe Twitter, dar si  in identificarea celor mai activi

Followerwonk este site-ul care iti da posibilitatea sa cauti profilurile utilizatorilor de Twitter, folosind cuvinte-cheie, fara a fi necesar sa fii logat pe platforma.

Pentru a face o cautare, click Search Bios. Odata ce ai intrat in aceasta sectiune, click more options (sub bara de search). Tot ce trebuie sa mai faci este sa alegi cuvinetele-cheie si orasul sau tara in care cauti, si asta este tot.

O lista de utilizatori este generata conform criteriilor selectate de tine si poti sa vezi cine este activ, numarul de follow-eri si poti sa dai click pe profil pentru a urmari intreaga activitate.

 

Screen-Shot-2014-03-25-at-15.27.42

 

Twitter are 241 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial, iar in Romania sunt inscrisi aproximativ 265.000. O parte din ei sunt bloggeri, antreprenori in IT, dar sunt si multi Specialisti in Marketing, Social Media, PR si Comunicare, Web Designeri si Programatori.

Asadar, daca in momentul de fata recrutezi pentru pozitiile de mai sus, nu exclude cautarea pe Twitter prin intermediul Followerwonk. O sa iti fie de super ajutor si daca recrutezi international.

Un Recruiter care stie ca pentru a identifica persoana potrivita pentru un job, trebuie sa se foloseasca de toate mijoacele si platformele pe care le are la dispozitie, sunt sigura ca va gasi utilitatea Followerwonk.

 

Beatrice Galatanu

Owner & HR Trainer @My HR Lab

Va astept cu mesaje/ comentarii/ intrebari pe pagina noastra de Facebook si LinkedIn